درس ارزش های دفاع مقدس

مختصری در باب آشنایی بیشتر با ارزش های دفاع مقدس

مختصری در باب آشنایی بیشتر با ارزش های دفاع مقدس

درس ارزش های دفاع مقدس

تقدیم به روح پر فتوح شهید دکتر سید محمد ابراهیم فقیهی
به کوشش دانشجویان اولین دوره برگزاری این درس در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

خلاصه‌ای بر فصل۷

شنبه, ۹ مرداد ۱۴۰۰، ۰۷:۴۷ ب.ظ

گرداورنده: سینا ایمان‌منش

در شروع جنگ عراق علیه ایران، کار امداد و انتقال مجروحین حالت متمرکز و منسجمی نداشت. با تشکیل قرارگاه‌ های عملیاتی، ستاد امداد و درمان در قرارگاه‌های جنوب، غرب و شمال‌غرب ایجاد شد و به‌دنبال آن بهداری قرارگاه‌ها به‌ وجود آمد. در سال 1364 فکر تشکیل یک سیستم متمرکز امداد و انتقال قوت گرفت و در سال بعد (1365) به‌علت ضرورت‌های جنگ، تیپ امداد و انتقال با هدف سازمان و سامان‌دهی و هدایت منسجم و متمرکز امور مرتبط با امداد، درمان و انتقال نیروهای عملیاتی در مناطق جنگی ایجاد گردید و در طول جنگ با ایجاد ستادهای امداد و انتقال زمینی و هوایی و نیز گردان‌های امداد و انتقال زمینی، هوایی و دریایی، با بهره‌گیری از نیروهای مختلف تخصصی و مردمی توانست خدمات شایان توجهی به مجروحین و مصدومین جنگ نماید. در این راه نیز شهدای زیادی تقدیم اسلام و انقلاب نمود. هدف این مقاله بیان تاریخچه، علل، روند و چگونگی تشکیلات تیپ امداد و انتقال در طول جنگ عراق علیه ایران می‌باشد.
روش انجام کار: جهت انجام این تحقیق، ضمن مراجعه به افراد مسوول و دست ‌اندرکار ایجاد و شکل‌گیری و مسئولین اجرایی آن و انجام مصاحبه حضوری با آنها و پرسشنامه محقق ساخته و اسناد موجود در بهداری نیروی زمینی سپاه، قرارگاه‌های عملیاتی، مرکز اسناد جنگ، ادارات بهداری، طرح و برنامه و عملیات ستاد مشترک رجوع گردید و با بررسی منابع و اطلاعات موجود، روش‌های به کار گرفته شده در طول جنگ مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج: بر اساس نتایج به ‌دست آمده مشخص گردید که روند امداد و انتقال مجروحین و مصدومین از ابتدای جنگ تحمیلی تا پایان آن (مخصوصا بعد از تشکیل تیپ امداد و انتقال در سال 65) تغییرات بسیار اساسی نموده است. سازمان تیپ امداد و انتقال و تشکیلات وابسته به آن نیز در طی روند تکاملی خود از یک سازمان اولیه و ساده به سازمانی گسترده، هدفمند و همه جانبه تبدیل شد به‌ نحوی که در پایان جنگ دارای قدرت عملیاتی بالایی گردیده بود.
بحث: توسعه ستادهای امداد و انتقال و نتایج حاصل از آن یکی از فعالیت‌های ماندگار و ارزشمند سپاه می‌باشد. بنابراین لازم است که در حفظ و نگهداری این تجارب اهتمام ورزید و روش‌های امدادی سریع و موثر را به ‌ویژه در شرایط بحران و جنگ نامتقارن توسعه داد.

 

 


،

  • محمد زمانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی